30.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno SDP-ovac u Sabor donio korona virus na sjednicu vrha državne represije: Milina...

SDP-ovac u Sabor donio korona virus na sjednicu vrha državne represije: Milina i Gerovac ne moraju u izolaciju, Hrvoj-Šipek čeka odluku epidemiologa

U srijedu je u Hrvatskom saboru održana zatvorena sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Trajala je dva sata. Sudionik, saborski zastupnik Franko Vidović je pozitivan na koronavirus pa se čeka odluka epidemiologa kakva mjere će odrediti za ostale sudionike.

Na sjednici je bila glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef kriminalističke policije Antonio Gerovac, šef SOA-e Daniel Markić.

Stigla je i odluka nadležnih epidemiologa za glavnog ravnatelja policije Milinu i šefa kriminalističke policije Gerovca.

“Nadležni epidemiolog je nakon provedenog epidemiološkog izvida konstatirao da se glavni ravnatelj policije Nikola Milina i njegov pomoćnik, načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, ne smatraju bliskim kontaktima COVID pozitivne osobe koja je bila prisutna na sjednici Saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost”, izvijestili su.

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek još čeka upute.

Kako je pojasnila glasnogovornica Državnog odvjetništva, Hrvoj-Šipek čeka upute epidemiologa.

“Rad Državnog odvjetništva Republike Hrvatske ni u jednom trenutku nije i neće biti doveden u pitanje s obzirom da Zakon o državnom odvjetništvu propisuje tko ju mijenja u njenoj odsutnosti, pri čemu je potrebno znati da Glavna državna odvjetnica RH ima prvog zamjenika i još 24 zamjenika”, poručuju iz Državnog odvjetništva.

Naglašavaju i kako u slučaju da epidemiolozi odrede izolaciju/samoizolaciju, glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske veći dio svojih poslova može obavljati od kuće koristeći sredstva elektroničke komunikacije, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike