30.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković odgovorio Milanoviću: Imate krajnju desnicu, Škoro i ekipa, koja gotovo da...

Plenković odgovorio Milanoviću: Imate krajnju desnicu, Škoro i ekipa, koja gotovo da odobrava, s druge strane imate ljevicu koja to minimizira

Andrej Plenković i danas je u Bruxellesu gdje se na dvodnevnom summitu sastao s liderima EU. U izjavi nakon sastanka kazao je kako su razgovarali o trgovinskom sporazumu nakon Brexita, pandemiji koronavirusa i klimatskoj politici te odnosu prema Africi.

Otkrio je da je danas predstavljao i Bugarsku, kao što je prošli put Hrvatsku zastupala Slovenija, jer je bugarski premijer morao otići ranije.

Odgovarajući na novinarska pitanja, osvrnuo se na izjavu predsjednika Zorana Milanovića i lidera SDP-a Peđe Grbina da se napad mogao dogoditi bilo gdje.

“Predsjednik je svjestan što je govorio i kako je djelovao. Ako bude prigode, možemo nas dvojica o tome razgovarati. Što se tiče teze da se moglo dogoditi bilo gdje, ja sam kao predsjednik Vlade u zgradi u kojoj sam šef otišao vidjeti snimke napada i vidio da to nije trebao biti tko. Nego je baš s namjerom bilo. Došao je baš pred zgradu Vladu i zato vjerujem da će istraga pokazati zašto je došao baš tamo. To minimiziranje i relativiziranje je zabrinjavajuće. Imate krajnju desnicu, Škoro i ekipa, koja gotovo da odobrava, s druge strane imate ljevicu koja to minimizira. Moramo biti jasni i reći što se zbiva. Imamo događaj bez presedana. Da je netko iz SDP-a bio premijer i ovo se dogodilo, bio prvi koji bi se solidarizirao, i tražio od nadležnih da se ispitaju motivi i razlozi”, kazao je.

Upitan na koga se on trenutno može osloniti, ako institucije poput predsjednika države ne detektiraju ovo kao problem, rekao je da se oslanja na činjenice i istinu.

“Otkad se dogodio napad u ponedjeljak uslijedio je niz novih prijetnji koje su vrlo eksplicitne. Nije me strah, naprotiv. Ono što vam želim reći je da ovakvi događaji inspiriraju druge kojima je na isti način temeljem utjecaja koji djeluju u javnom prostoru došlo do radikalizacije i indoktrinacije. Ne postaju ljudi radikalni samo tako, negdje se napajaju”, rekao je premijer, prenosi N1.

Plenković i Milanović dobili su blindirana vozila nakon napada

Najnovije

Još iz rubrike