34.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Obljetnica pogibije heroja Blage Zadre, nezadovoljni branitelj priupitao Grlića Radmana za rješavanje...

Obljetnica pogibije heroja Blage Zadre, nezadovoljni branitelj priupitao Grlića Radmana za rješavanje ratnih zločina

Točno je 29 godina od pogibije jednog od najvećih heroja Domovinskog rata i simbola otpora Vukovara, general-bojnika Blage Zadre. Pod njegovim vodstvom uništeni su deseci srpskih tenkova i transportera zbog čega je Trpinjska cesta prozvana i grobljem tenkova, piše HRT.

– Želim se zahvaliti svim ljudima koji 29 godina dolaze s nama zajedno podijeliti tugu, bol i ponos i jako nam to znači u ovim teškim trenucima i od srca im zahvaljujem, rekao je Tomislav Zadro, sin Blage Zadre.

– Složna braća kuću grade. Najlakše je razarati, treba nešto stvoriti, da ova mladost živi i da gleda nešto lijepo i hvala vam puno, rekla je Kata Zadro, supruga Blage Zadre.

– Danas 2020. godine životni stil, ideali i način na koji je general-bojnik Blago Zadro vidio Hrvatsku po mnogo čemu možemo primijeniti taj njegov životni stil i pristup, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

– Nalazim se na Trpinjskoj cesti gdje su ratne 1991. svi konci bili u rukama legendarnog zapovjednika Blage Zadre. Pod njegovim zapovijedanjem uništeni su deseci i deseci tenkova jer znao je Blago Zadro ako ovaj dio grada Vukovara padne u neprijateljske ruke gorjet će cijeli Vukovar, javila je podnevnom Dnevniku novinarka HRT-a Zrinka Perić.

– Nažalost na današnji dan nedaleko od ovog mjesta on je ubijen i tog se dana njegovi suborci nerado sjećaju jer kažu taj dan kada je Blago Zadro ubijen bio je to početak sloma obrane grada Vukovara. Blago Zadro danas počiva na vukovarskom Memorijalnom groblju uz svog sina Roberta. Ondje su danas položeni vijenci i upaljene svijeće na obljetnicu Blagine smrti. Danas su osim njegove obitelji došli suborci, predstavnici državnog vrha, grada i županije, dodala je.

– Na vukovarskom Memorijalnom groblju nakon što je dao izjave medijima ministri vanjskih poslova Grliću Radmanu pristupio je jedan hrvatski branitelj koji je rekao kako je jako nezadovoljan procesuiranjem ratnih zločina i njihovom dinamikom kao i po pitanju nestalih. Na to mu je ministar odgovorio kako je pitanje nestalih i rješavanje ratne problematike prioritet ove Vlade, rekla je Zrinka Perić, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike