34.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milanović ovaj put o "Jandrokovićevom gospodaru i Plenkovićevom dobrotvoru"

Milanović ovaj put o “Jandrokovićevom gospodaru i Plenkovićevom dobrotvoru”

Predsjednik RH Zoran Milanović još jednom je na Facebooku odgovorio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću podsjećajući na događaj iz 2012.

Zoran Milanović se u svom statusu na Facebooku osvrnuo na sjednicu Vlade 2012. na kojoj je, kako piše, reagirao na hušačku izjavu Tomislava Karamarka. Njegov status prenosimo u cijelosti.

“Ovo su moje riječi sa sjednice hrvatske Vlade održane 20. lipnja 2012. Bila je to reakcija na jednu u nizu huškačkih izjava Tomislava Karamarka, jednoga u nizu Jandrokovićevih gospodara i Plenkovićevog dobrotvora koji ga je već 2013. instalirao u Europski parlament.

Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz tog vremena i njihov trud na izgradnji hrvatske sloge?

“Ovo spominjem zato što već danima gledamo kulminaciju, igranja vatrom i nazivanja naše vlasti nenarodnom vlasti. Ova vlast je narodna jer je dobila povjerenje naroda. Nikad, baš nikad, i kad su tijesno dobili parlamentarne izbore, političku konkurenciju nisam nazivao nenarodnom vlašću. To je jezik iz 1945., 1946., 1947. i 1948. godine. Ovo je pitanje kulture duha. Ne moramo se voljeti, imati iste poglede na brak i život, ali moramo imati iste poglede na Hrvatsku. A oni kojima je bliži govor 1945., neka se služe tim govorom, a taj govor za nas ne postoji”, napisao je Milanović.

https://www.facebook.com/ZoranMilanovic/posts/2687380021527621

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković u jučerašnjoj je izjavi novinarima sugerirao da je on osobno bio metom napada na Banske dvore u ponedjeljak jer pojedinci iz političkog i medijskog života potiču na netoleranciju i mržnju prema njemu. Među njima je, kao začetnika, naveo i predsjednika države Zorana Milanovića, koji se, prema Plenkoviću, takvim govorom služio u kampanji 2016. godine., prenose N1.

Najnovije

Još iz rubrike