Vjerojatno ih ne čistite, a trebali biste: Mobitel, laptop, slušalice

Da biste se riješili klica i bakterija na svojoj tehnologiji, slijedite ovaj vodič:

Mobiteli i tableti

Nemojte koristiti tekućine za čišćenje poput spreja za čišćenje prozora. Umjesto toga upotrijebite suhu krpu od mikrovlakana kako biste uklonili nečistoću. Zaslon obrišite kružnim pokretima. Ne zaboravite očistiti i leću fotoaparata da izbjegnete mutne slike, prenose 24sata.

Slušalice za uši

Slušalice za uši se također moraju često čistiti, pogotovo ako ih koristite kad trčite ili dok ste u teretani.

Ako vaše slušalice imaju spužvice i silikonske su, lagano ih skinite i za čišćenje koristite toplu sapunastu vodu i čistu krpu ili pamučne štapiće za uho. Zatim ih ostavite da se temeljito osuše prije nego što ih ponovo upotrijebite. Ako su slušalice izrađene od spužve, samo ih obrišite čistom i vlažnom krpom, a zatim pustite da se osuše na zraku.

Prijenosna računala

Baš kao i za pametne telefone, koristite krpu od mikrovlakana. Ako na ekranu imate tvrdokorne tragove, blago navlažite krpu, a zatim je ocijedite.

Za tipkovnicu upotrijebite sprej s komprimiranim zrakom kako biste sigurno i brzo uklonili prašinu i mrvice s tipkovnice.

Ako je moguće, prvo provjerite korisnički priručnik jer neki proizvođači, poput Applea, za svoje proizvode preporučuju samo upotrebu suhe krpe od mikrovlakana, piše House Beautiful.

Facebook Komentari