Virginija: Čudna životinja nam prelazi ulicu, kao da je iz mezozoika!

Foto: Virginia Department of Wildlife Resources Facebook

Građani Aleksandrije i Virginije bili su navikli viđati jelene, rakune, a ponekad i lisice na cestama, ali bili su vrlo prestrašeni prizorom stvorenja, koje je, kako se činilo, stiglo iz doba Jure (geološkog razdoblja koji je dio mezozoika).

Turtles have long been popular as pets. In the late 1960s and early ‘70s, millions of red-eared slider (Trachemys…

Gepostet von Virginia Department of Wildlife Resources am Donnerstag, 11. Juni 2020

Naime, tijekom svibnja i lipnja građani su nekoliko puta zvali policiju kako bi izvijestili da su vidjeli neobično stvorenje u oklopu, a onda je uslijedio dodatni šok kada su ovu “ljepoticu” vidjeli u predgrađu Washingtona kako pokušava preći ulicu.

– Policija je dobila poziv da životinja, koja sliči na kornjaču, pokušava prijeći prometnu ulicu u Aleksandriji. Dolaskom na lice mjesta saznali smo da je riječ o aligatorskoj kornjači, teškoj više od 30 kilograma – objavile su vlasti.

Ova kornjača, koja nimalo ne izgleda ugodno, dodatno je zbunila znanstvenike jer nije u svom prirodnom okruženju. Naime, kornjače aligatori žive u Georgiji i određenim dijelovima Floride, kao i u Meksičkom zaljevu.

Zato se vjeruje da je ovu kornjaču netko držao kao kućnog ljubimca, pa ju je izbacio na ulicu kad je postala prevelika.

Nesretna kornjača, za koju se ispostavilo da je još uvijek beba, prebačena je u sklonište, a odatle u zoološki vrt u Norfolku.

– Mnoge kornjače u prosjeku žive 50, a neke slave svoj stoti rođendan. S obzirom na to da je ova jedinka teška samo 30 kilograma, vjeruje se da je riječ o mladuncu, jer u težini često teži preko 100 kilograma – rekli su stručnjaci, prenose 24sata.

Facebook Komentari