VIDEO Vidović Krišto o Plenkoviću: To se radilo za vrijeme komunističkog režima; Pupovac je vršio pritisak na pravosuđe, kada je javno u Negoslavcima tražio da se ne istražuju ratni zločini

Zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto komentirala je jučerašnju konferenciju za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

“Da živimo u društvu funkcionalne i vitalne demokracije onda bi jučerašnja konferencija u javnosti izazvala skandal, jer je g. Plenković govorio da će naložiti policiji i tajnoj službi SOI, da utvrde tko su poticatelji na mržnju.

Tajne službe su takvu vrstu posla obavljale za vrijeme komunističkog režima. A kako je g. Plenković spominjao i europske vrijednosti, podsjetit ću ga na te vrijednosti: to su vladavina prava, jednakost pred zakonom svih građana, sloboda medija. Europske vrijednosti ne poznaju nedodirljive pred zakonom.

Kao građanka i kao majka duboko sam potresena očajničkim i nerazumnim činom Danijela Bezuka. Svi ćemo se složiti da nema opravdanja za taj čin, međutim činjenica da je Danijelov stric poginuo u obrani Vukovara, a da je prošli tjedan zastupnik Milorad Pupovac, glavni koalicijski partner Andreja Plenkovića vršio pritisak na pravosuđe, kada je javno u Negoslavcima tražio da se ne istražuju ratni zločini koji su počinjeni od Srba, i da nitko na to nije reagirao – dovela je veliku većinu hrvatskih ljudi do očaja.

Pritisak na pravosuđe je kazneno djelo. Zamislite da sam ja od pravosuđa tražila da nešto NE procesuira – isti dan bih vjerojatno završila u zatvoru.

I, konačno, Plenković treba biti svjestan da korupcija nije ni lijeva ni desna, već je društveno zlo, a to zlo je uzročnik društvene depresije i siromaštva građana. Iz navedenoga vidimo da ova Vlada sustavno štiti korupciju, i to čini potpuno otvoreno i na toliko bahat način koji ljudima vrijeđa zdrav razum”, rekla je Vidović-Krišto.

Škoro: Plenković bi se trebao zamisliti, nije li on taj koji drastično polarizira društvo

VIDEO Plenković teško optužio Penavu, Vidović – Krišto i Bujanca za radikalizaciju koja dovodi do napada kao na Markovu trgu

Facebook Komentari