Stomatolog otkrio koliko doista treba staviti paste na četkicu

Stomatolog iz Malezije, dr. Gao Jye Teh, osvojio je TikTok tijekom blokade uslijed pandemije Covid-19, jer je odlučio da će kroz male i simpatične video priloge pokušati približiti ljudima informacije važne za očuvanje zuba.

Mnogi profesionalci u zadnje vrijeme sve češće koriste ovu platformu da bi se obratili svojim pacijentima ili klijentima, a kad je to tako zabavno, kao u ovom slučaju – bez ijedne izgovorene riječi, ali s vrlo jasnim porukama – odaziv zna biti ogroman.

Video zapis kojim je dr. Gao Jye Teh dosegao nevjerojatnih 6 milijuna pregleda daje odgovor na pitanje koliko zubne paste trebamo koristiti za pranje zuba, što se razlikuje ovisno i o dobi. Stomatolog je uzeo četkicu i pastu i zorno to pokazao. Tvrdi kako je količina paste koju nam prikazuju u reklamama – tako da pasta prekriva cijeli vrh četkice – nipošto nije potrebna, prenosi Bored Panda.

Kratko, jasno i sažeto: Za djecu mlađu od tri godine dovoljno je staviti na četkicu paste u količini koja odgovara trećini veličine zrna graška. Za djecu stariju od te dobi i odrasle dovoljno je istisnuti na četkicu paste u količini koja odgovara veličini zrna graška, pišu 24sata.

Share This Article