Raspudić: Hrvatska statistički nije društvo nasilja, idemo govoriti o odgovornosti, ako je ima, ministra unutarnjih poslova

Saborski zastupnik s liste Mosta Nino Raspudić komentirao je napad na Markovom trgu i ocjene tog napada.

“Ne možemo na temelju individualnog čina, dok ne znamo je li postojao nekakav širi kontekst, jesu li postojale neke skupine, dogovaranja, neka scena, je li tu postojao kakav suvisao plan napada baš na institucije, ili je riječ o stihijskoj nekontroliranoj reakciji pojedinca, to ne znamo, to tek trebamo utvrditi, ne možemo na osnovi pojedinačnog slučaja donositi neke opće zaključke”, kazao je Raspudić, prenosi N1.

“Jer, onda bismo na temelju slučaja Breivik mogli zaključiti da je Norveška najfrustriranija zemlja s najviše govora mržnje u društvu. Mislim da je dio medija (pisao) nekorektno, neke kolege su se neoprezno upuštale u tumačenja, pa su neki mediji kratili izjave, izvrtali, pa sad ispada da imamo neke ljude koji potiču terorizam”, rekao je Raspudić.

“Bolje bi bilo govoriti o onome gdje se vidi odgovornost vrlo jasno, a to je sigurnost Markovog trga. Podsjetit ću, prije mjesec dana s onim slučajem kamiona lubenica, vidjelo se kako se lako može doći do vrata Vlade i ugroziti Vladu i ljude tamo, da je premijer dao javnu packu ministru unutarnjih poslova. Nakon mjesec dana dogodilo se što se dogodilo”, dodao je i zaključio:

“Idemo govoriti o odgovornosti, ako je ima, ministra unutarnjih poslova ili ravnateljstva Policije ili nečega u odnosu njih dvojice gdje je nastao problem i propust, umjesto da mi sada naširoko filozofiramo o odgovornosti društva kao cjeline, o Hrvatskoj kao o društvu nasilja, što statistički ne stoji, i da lovimo u svom tom događaju i njegovoj tragičnosti svoje ideološke probitke u tim interpretacijama.”, piše N1.

VIDEO Plenković teško optužio Penavu, Vidović – Krišto i Bujanca za radikalizaciju koja dovodi do napada kao na Markovu trgu

Facebook Komentari