Poništen natječaj zbog kojeg su Barišić i Petek u pritvoru

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić

VG Vodooprba poništila je natječaj za projektiranje i rekonstrukciju uređaja za pričišćavanje otpadnih voda Velika Gorica i izgradnja nadzorno upravljačkog sustava, a zbog koje su u pritvoru završili velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić, vlasnik Elektrocentar Petek Krešo Petek, direktor VG Vodoopsrbe Tomislav Jelisavec i Katarina Gašparac, zaposlenica te velikogoričke gradske tvrtke.

Radi se o natječaju čija je procijenjena vrijednost iznosila 97,3 milijuna kuna bez PDV-a, a za kojeg istražitelji sumnjaju da je naštiman kako bi ga dobila Petekova tvrtka.

Elektrocentar Petek je za taj posao ponudio 118,8 milijuna bez PDV-a, a druga pristigla ponuda i to od Strabaga iznosila je 139,9 milijuna kuna bez PDV-a.

Iako su u VG Vodoopsrbi ocijenili da obje ponude udovoljavaju uvjetima natječaja, ipak su natječaj poništili uz objašnjenje da su obje ponude neprihvatljive jer su više od procijenjene vrijednosti.

Na na tu odluku o poništenju ponuditelji se mogu žaliti Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, piše Večernji.

Facebook Komentari