Hrvatska liječnička komora oštro osuđuje prostačke izljeve mržnje prema liječnicima i novinarima

Hrvatska liječnička komora oštro je osudila, kako su istaknuli, ”sinoćnje agresivne, prostačke napade na ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” Alemku Markotić i na novinarku N1 Mateu Dominiković i televizijsku ekipu, kao i verbalne napade na ministra zdravstva Vilija Beroša i novinarsku ekipu RTL-a.

”Markotić i Beroš i dvije novinarske ekipe bili su na javnom prostoru i pripremali se za javljanje uživo u emisiju kada su ih nepoznati prolaznici počeli primitivno prostački vrijeđati i prijetiti. Komora ovakve izljeve mržnje, vrijeđanja i prijetnji upućenih liječnicima i novinarima koji rade svoj posao smatra duboko zabrinjavajućim. Liječnici kojima je jedini cilj sačuvati zdravlje i živote građana te novinari koji svakodnevno izvještavaju o epidemiji kako bi građani bili informirani, izloženi su verbalnom nasilju i salvama uvreda”, upozorila je Komora.

”Situacija je teška za sve građane. Najteža je pak za liječnike, medicinske sestre i drugo zdravstveno osoblje jer su najviše izloženi riziku zaraze novim koronavirusom. Liječnici se već sedam mjeseci bore s obuzdavanjem epidemije i jedino što očekuju od građana je da im odgovornim ponašanjem pomognu sačuvati zdravlje u najvećoj mogućoj mjeri. U ovim teškim vremenima u kojima živimo ono što je potrebno hrvatskom društvu je solidarnost, tolerancija i suradnja. Štete od ove epidemije kao društvo možemo smanjiti samo uz povjerenje u znanost i struku, uvažavanje liječnika i podršku zdravstvenom sustavu da se što uspješnije nosi s epidemijom”, poručili su iz Hrvatske liječničke komore, piše RTL.

Facebook Komentari