HNS: Vidović Krišto pokazala je da je još jedna osoba u nizu koja pokušava opravdati bezobzirni napad na policajce

Potpuno je nedopustivo i žalosti da u 2020. godini i dalje postoje ljudi koji nasilje vide i potiču kao prihvatljivo ponašanje. Relativiziranje nasilja dovodi do toga da takvih činova ima još i više.

Saborska zastupnica, Karolina Vidović Krišto pokazala je na današnjoj press konferenciji da je još jedna osoba u nizu koja pokušava opravdati bezobzirni napad na policajce na Markovu trgu.

Podsjećamo saborsku zastupnicu da kao javna osoba izabrana u predstavničku vlast Republike Hrvatske ima još veću odgovornost prema hrvatskim građanima u eliminiranju ekstremizama bilo koje vrste.

Iz govora zaključujemo da saborska zastupnica ne smatra kao svoje institucije Vladu Republike Hrvatske i Hrvatski sabor, a isto tako vjerujemo da bi njezina reakcija bila drugačija ako bi se radilo o njezinom domu.

HNS kao liberalna stranka smatra da svi nosimo odgovornost za izgradnju otvorenog i tolerantnog društva i na svima nama je odgovornost, a osobito na politici i osobama koje sudjeluju u javnom životu, da ovakve pojave najstrože osude.

Želimo li kao zemlja ići naprijed, svi mi, građani Hrvatske, moramo reći „dosta je“ i preuzeti odgovornost za izgradnju otvorenog i tolerantnog društva u kojem se svi osjećaju sigurno i u kojem se ovakvi napadi na naše sugrađane neće događati. Jedino poštivanjem već stečenih prava, sloboda i civilizacijskih normi možemo napredovati kao društvo.

Vjerujemo da će institucije vrlo skoro stvari staviti na svoje mjesto, a HNS će, kao i dosad, u radu Vlade davati svoj doprinos uklanjanju netolerancije i govora mržnje iz javnog prostora, piše HNS.

VIDEO Vidović Krišto o Plenkoviću: To se radilo za vrijeme komunističkog režima; Pupovac je vršio pritisak na pravosuđe, kada je javno u Negoslavcima tražio da se ne istražuju ratni zločini

Facebook Komentari