Dalić nakon Francuske: Kapa dolje dečkima, pogotovo na drugom poluvremenu

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić odgovarao je na pitanja predstavnika medija po završetku novog dvoboja svjetskih prvaka i doprvaka – Francuska je u Zagrebu svladala Vatrene 2:1.

Kapa dolje igračima

“Kapa dolje dečkima, pogotovo na drugom poluvremenu, to sam rekao i igračima u svlačionici. Opet nismo zaslužili izgubiti i zbog toga sam tužan. Dominirali smo, ali dogodila nam se ta jedna greška. Međutim, nismo igrali protiv bilo koga, nego protiv svjetskih prvaka, a oni svaku grešku kažnjavaju, ne smije se napraviti niti jedna. Pogriješili smo i na dugu loptu i u šesnaestercu kod Mbappea. Loše smo počeli, mogli smo primiti još koji pogodak jer nismo stajali kako treba. To smo popravili, zaigrali kako smo se dogovorili i tada je ‘štimalo'”

Pašalić i Vida u prvoj postavi

“Pašalić nije bio desno krilo, nego vezni igrač kao i Modrić i Vlašić, samo što je u fazi obrane izlazio na desni bok. Nisam pogriješio s Vidom, on je dugo bio naš standardni stoper, a plan je bio da on, Lovren i Ćaleta-Car odigraju po dvije utakmice”

Hrvatska slaže novu reprezentaciju

“Pred nama su sada još tri utakmice, a u ožujku počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Ja na kraju studenoga moram imati čistu sliku, i moramo biti realni i objektivni – Hrvatska slaže novu reprezentaciju. Ono što pokazujemo je dobro, Hrvatska ima budućnost, igrače koji dolaze, a moj je zadatak složiti konkurentnu reprezentaciju u ožujku. Liga nacija nije nevažna, sve je važno, a svima treba dati šansu. Brine me što primamo pogotke kao na traci, ali moramo raditi na tome”

Klupska minutaža

“Igrači koji ne igraju u klubovima ne mogu očekivati pozive, pogotovo jer su se pojavili oni koji igraju i koji su nam pokazali da mogu te su proširili kadar. Bit će borbe za ulaz u reprezentaciju, a ja se nadam da će svi igrati u klubovima. Pratimo i Tomu Bašića, no on je vezni igrač, a tamo nam je konkurencija najveća”

Listopadsko zadovoljstvo

“Mogu biti zadovoljan jer smo se podigli u odnosu na rujan, popravili u svim segmentima igre. Pobijedili smo Švicarsku, koja je odigrala 3:3 s Njemačkom, i gotovo sigurno osigurali status nositelja u kvalifikacijama za SP. Pobijedili smo Švedsku, izravnog konkurenta za ostanak u elitnom razredu Lige nacija. Uspjeli smo promijeniti neke stvari nakon rujna, što me veseli, i drago mi je da je publika pljeskom nagradila igrače jer su to zavrijedili. Dali su sve od sebe; kada radimo ono što se dogovorimo i držimo se skupa, svakim danom izgledamo sve bolje. Nemamo luksuz kao Francuska i Portugal, ali veliki sam optimist”, prenosi HNS.

Iz minute u minutu, Liga nacija: Hrvatskoj nije dosuđen jedanaesterac, Francuzi opet pobijedili

Facebook Komentari