34.1 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Austrija dio hrvatskih županija skinula s crvene liste, pogledajte koje nisu rizične

Austrija dio hrvatskih županija skinula s crvene liste, pogledajte koje nisu rizične

Austrijsko ministarstvo vanjskih poslova na čelu s ministrom Alexanderom Schallenbergom izdalo je u četvrtak priopćenje u kojem stoji da Austrija od subote 17. listopada s „crvene liste“ skida sedam hrvatskih Županija, koje tom odlukom više nisu visokorizična područja, piše Večernji.

Riječ je o Brodsko-posavskoj, Istarskoj, Koprivničko-križevačkoj, Osječko-baranjskoj, Šibensko-kninskoj, Varaždinskoj i Zadarskoj županiji. Tom odlukom koja stupa na snagu u subotu u 0,0 sati za putovanje austrijskih državljana u navedene županije više ne vrijedi upozorenje o (ne)putovanju u ta područja, a putnici iz tih područja pri ulazu u Austriju više ne moraju predočiti negativni PCR test na koronavirus.

Navedenih sedam hrvatskih županija odlukom austrijskog MVP-a ocijenjene su sigurnosnim stupnjem 4, od 6 mogućih. Ostali dio Hrvatske, osim navedenih županija, i dalje ostaje „crven“ i za njega kao visokorizično područje i nadalje vrijedi 6., najviši sigurnosni stupanj. Austrija je trenutačno među visokorizične zemlje i područja zbog velikog broja novih slučajeva zaraze svrstala 35 zemalja, a djelomična upozorenja vrijede za Hrvatsku, Bugarsku, Španjolsku, Portugal, glavni grad Češke Prag i kinesku provinciju Hubei.

Ono za što se je Hrvatska od ljeta borila kako bi spasila turističku sezonu, a to je samo djelomično izdavanje upozorenja o (ne)putovanju u našu zemlju, što nije uspjela kada joj je bilo najpotrebnije, napokon je sada dobila. Bolje ikad nego nikad!

Najnovije

Još iz rubrike