Vlasnici sahranili živog psa: Pravdali su se da je bolestan, no pas je samo bio gladan

Sedmogodišnjeg njemačkog ovčara Kirjuša su vlasnici živog sahranili, a pronašla ga je žena koja je prolazila automobilom, na sjeveru Rusije. Ona je, u prvi mah, samo prošla pored njega, ali ju je prizor iscrpljene životinje toliko zabrinuo da se morala vratiti, piše b92.

Ona je odvezla psa u najbliži azil, koji se nalazio čak 150 kilometara dalje od mjesta na kojem ga je pronašla, a nakon što je jeo, cijelu vožnju je prespavao.

Kada je životinja stigla u azil, objavili su njegove fotografije. Saznali su da je iz kojeg je naselja, a i sami vlasnici su se javili. Kako su oni objasnili, navodno im je rečeno da je pas bolestan i zato su ga “iz milosrđa” odlučili ubiti i sahraniti.

Priznali su da su mu ubrizgali sredstvo koje je trebalo okončati život, a šapa mu je još bila obrijana tamo gdje je primio, navodno smrtonosnu, injekciju. Sahranili su ga blizu auto-puta Uhta-Siktivkar, a kako su iz azila rekli, vlasnici su se ispričali jer su ga zakopali živog.

Testovi veterinara, međutim, pokazali su da životinja nema nikakvih ozbiljnih medicinskih problema i da je zdrava, osim što pati od gladi i izloženosti hladnoći, prenosi RTL.

Facebook Komentari