VIDEO U Sloveniji vrlo teško stanje: 707 novozaraženih, mjere nisu urodile plodom, ponestaje im mjesta u bolnicama

U utorak je u Sloveniji potvrđeno 707 novih slučajeva zaraze korona virusom, što je najviše do sada testirano: 4902. Dakle, čak 14,4% testiranih je pozitivno, rekao je vladin glasnogovornik Jelko Kacin. U bolnici je 210 pacijenata s covid-19, od kojih su dvoje umrli, javlja RTV SLO.

“Današnji podaci pokazuju da stvari postaju ozbiljnije. Virus se širi sve više i više. Situacija zahtijeva mjere, do sada poduzete mjere nisu pomogle u sprečavanju širenja virusa”, rekao je Kacin na konferenciji za novinare.

Voditelj Odjela za intenzivno liječenje infektivne klinike Matjaž Jereb procjenjuje da je svaki 150. Slovenac zaražen novim korona virusom.

Nakon rekordne subote koja je donijela 411 potvrđenih novih infekcija koronavirusom, u nedjelju je potvrđeno 169 slučajeva, a u ponedjeljak je taj broj ponovno skočio na 398. U utorak je postavljen novi dnevni rekord i više od 700 pozitivnih rezultata testa za novi koronavirus.

Na odjelu intenzivne njege nalazi se 35 pacijenata

U bolnici je 210 pacijenata s koronavirusnom bolešću, od kojih je 35 potrebno intenzivnu njegu. Dvoje pacijenata je umrlo, a 17 je otpušteno iz bolnice u utorak. “10 posto pacijenata s covid-19 treba hospitalizaciju, a 20 posto onih treba intenzivno liječenje – što znači da su njihovi životi u opasnosti”, istaknuo je Jereb. Ta su odjeljenja usko grlo, rekao je, jer je prosječno vrijeme liječenja 14 dana i više. – Ponestaje nam kreveta, kaže Jereb, prenosi RTV SLO.

Facebook Komentari