Ronaldo u letećoj karanteni: Što je učinio da igra protiv Messija!

Kako se izvući iz karantene i obvezne samoizolacije ako ste pozitivni na korona virus? Ako ste Cristiano Ronaldo (35), onda je sve moguće.

Portugalac je u utorak, prilikom redovnog testiranja uoči utakmice reprezentacije protiv Švedske, doznao da je pozitivan na COVID-19, i ljudi iz Juventusa odmah su digli uzbunu.

Talijanski prvak, naime, za dva tjedna, 28. listopada, dočekuje Barcelonu u Torinu u Ligi prvaka. Prilika je to da nakon više od dvije godine vidimo duel Ronalda i Lionela Messija (33) i “stara dama” želi učiniti sve da Cristiano tada doista bude na terenu.

Pa je Ronaldo napravio zanimljiv manevar. Umjesto da ostane u karanteni u rodnoj zemlji, gdje je obvezna 14-dnevna samoizolacija nakon pozitivnog nalaza na korona virus, otputovao je u Torino u Italiji, gdje je na snazi odredba o desetodnevnoj obveznoj izolaciji.

Bude li tjedan dana uoči utakmice protiv Barcelone imao negativan nalaz, moći će biti u konkurenciji za utakmicu, prema Uefinu protokolu. A time bi na teren mogao istrčati i tri dana prije, u domaćoj prvenstvenoj utakmici protiv Verone i vidjeti u kakvom je stanju.

Samo, kako napustiti zemlju ako imate COVID-19? Dakako, privatnim avionom. I to – ambulantnim. Dogovorio je Ronaldo sve i sletio u Torino gdje će ostati u izolaciji barem do idućeg petka. I, sudeći prema njegovim spartanskim navikama, to ga sigurno neće izbaciti iz forme.

Zanimljivo, nakon vijesti o pozitivnom Ronaldovu nalazu Juventusove dionice na burzi su pale čak tri posto! Eto koliko je portugalska megazvijezda važna za torinsku momčad. Stoga ovaj potez “leteće karantene” nikoga ne treba začuditi. Dvije će utakmice sigurno propustiti, one kod Crotonea u Serie A ovu subotu i u Kijevu protiv Dinama u Ligi prvaka idući utorak, prenose 24sata.

Facebook Komentari