Incident na utakmici: Pijani navijač bacio čašu, krhotine stakla zabile se mladom nogometašu u oko

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima osnovano se sumnja kako je 38-godišnjak s područja općine Strahoninec, počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Policijska uprava međimurska je izvijestila da je kaznenim djelom dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom prouzročena teška ozljeda jedne osobe.

Naime, sumnja se da je u nedjelju, oko 17,30 sati na nogometnom igralištu u Strahonincu, za vrijeme održavanja nogometne utakmice između NK Strahoninec i NK Budućnost iz Savske Vesi, prilikom postizanja pogotka u 60. minuti utakmice, iz gledališta bacio staklenu čašu u natjecateljski prostor, koja se razbila. Pritom su krhotine stakla pogodile u oko 18-godišnjeg gostujućeg igrača, koji se u tom trenutku nalazio na klupi za pričuve.

Alkotestiranjem 38-godišnjaka utvrđeno je da je konzumirao alkohola pića za vrijeme održavanja nogometne utakmice, pošto mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,1 promila te mu je naredbom izrečena mjera opreza zabrane posjećivanja nogometnih utakmica na kojima se natječe NK Strahoninec.

Ozlijeđeni 18-godišnjak zatražio je liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Iz zaprimljene bolničke prijave proizlazi kako je u opisanom događaju teško ozlijeđen.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima protiv 38-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu, piše RTL.

Facebook Komentari