Červar objavio popis: U reprezentaciju vratio dva velikana hrvatskog rukometa

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis igrača za nadolazeće susrete EURO Cupa. Prva utakmica protiv Slovačke na rasporedu je 4. studenog u Bratislavi, dok će se dvoboj s Mađarskom igrati u Osijeku tri dana kasnije, piše Gol.hr

Na online konferenciji za medije, koja je organizirana u Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza, dakle bez neposrednog prisustva novinara, uz želju za odgovornim ponašanjem i brigom za zdravlje svih, izbornik Lino Červar izrazio je zadovoljstvo što se hrvatska rukometna reprezentacija ponovo okuplja nakon skoro devet mjeseci, te što su se Ivan Čupić i Manuel Štrlek odazvali pozivu i pokazali kako im je reprezentacijia iznad svega.

“Sretan sam što ćemo se nakon devet mjeseci ponovo vidjeti. Puno je vremena prošlo, a ispred nas su komplicirani i teški zadaci s puno neizvjesnosti. Moramo biti disciplinirani jer je u pitanje zdravlje i naš rad”, istaknuo je Červar.

Červar je pozvao 19 igrača među kojima su i povratnici Čupić i Štrlek. Čupića nije bilo od EP-a 2018. godine, dok je Štrlek propustio posljednje EP igrano početkom ove godine.

“Za ove velik izazove moramo biti mudri i naći najbolja riješenja. Čupić je pokazao ogromnu želju za povratkom, a uz njega imamo i Božić Pavletića. Što se tiče Štrleka, žao mi je što nije bio posljednji put s nama, on je uvijek bio član naše obitelji i dobrodošao je.”

Červar je istaknuo kako nitko od osam igrača koji su na pričuvnoj listi nije otpisan.

“Pozvao sam 19 igrača, uz još osam onih koji su na pričuvnoj listi. Nitko od njih nije otpisan, dapače mogućnosti svakog od njih znam dobro, posebno mladih, ali sam želio vidjeti i neke druge igrače”, istaknuo je izbornik.

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu 2. studenog. Osim obaveznog testiranja i treninga, imat će i sponzorske obveze. U Bratislavu će reprezentacija putovati letom na dan susreta koji se igra 4. studenog s početkom u 18:30 sati. Odmah nakon sureta, organiziran je let za Osijek, gdje će reprezentacija 7. studenog igrati protiv Mađarske. Taj susret na rasporedu je u 18:00.

Popis reprezentativaca:

Vratari: Marin Šego, Ivan Pešić

Desna krila: Ivan Ćupić, Josip Božić Pavletić

Lijeva krila: Manuel Štrlek, David Mandić

Pivoti: Željko Musa, Marino Marić, Ilija Brozović, Marin Šipić

Vanjski: Marko Mamić, Domagoj Duvnjak, Halil Jaganjac, Matej Hrstić, Luka Cindrić, Igor Karačić, Domagoj Pavlović, Šime Ivić i Ivan Martinović

Facebook Komentari