Ulaznica više nema, vatreni su sigurno nositelji na putu za SP

Kad imate stadion kao Zagreb, onda se ulaznice ne kupuju previše unaprijed nego se za odlazak na utakmicu najprije konzultirate s meteorolozima, a onda s mamom, ženom ili djevojkom.

Zato, i ni zbog čega drugoga, u nedjelju je na utakmici između Hrvatske i Švedske bilo svega 2020 doista hrabrih, pravih navijača, a i dio njih je otišao u poluvremenu kad je kiša počela lijevati.

– Hvala im što su došli po takvom vremenu i svaka im čast – govorili su i Zlatko Dalić i svi hrvatski nogometaši nakon pobjede nad Šveđanima, a Nikola Vlašić čak je priznao:

– Pa po takvom vremenu ja prvi ne bih došao na tribine!

Za sutra navečer vremenska je prognoza bolja barem utoliko što ne bi trebalo biti kiše, iako će temperatura biti ispod 10 stupnjeva.

No, atmosfera će na odvratnim maksimirskim tribinama biti puno vatrenija nego u nedjelju. Ulaznice su rasprodane, dopuštenih 30 posto kapaciteta stadiona bit će ispunjeno, oko 7000 navijača bodrit će Modrića i društvo protiv svjetskih prvaka.

KN Mi Hrvati u nedjelju je neumorno pjevao i navijao, sutra će im se priključiti i svi ostali. U jednoj želji: da napokon prekinemo to prokletstvo i prvi put skinemo skalp Francuzima.

No, dobra je stvar u svemu da bez obzira na ishod te utakmice, pa i onih u studenom protiv Portugala, Švedske i Turske, Hrvatska bi u svakom slučaju trebala biti nositelj u ždrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Taj se status određuje prema Fifinom renkingu, gdje će “vatreni” studeni dočekati kao osma reprezentacija svijeta i šesta Europe. Ispred su Belgija, Francuska, Brazil, Engleska, Urugvaj, Portugal i Španjolska, a iza Kolumbija, Argentina, Meksiko, Italija, tek 13. Njemačka…

Ždrijeb kvalifikacija za Katar održat će se u prosincu, pišu 24sata.

Facebook Komentari