Objavljene nove mjere za Zagreb: Puno učenika zaraženo i u samoizolaciji

U Nastavnom zavodu “Dr. Andrija Štampar” u ponedjeljak je obavljeno 1139 testiranja, u Zagrebu su 84 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Ujedno, izrečeno je 748 mjera samoizolacije.

– Pozitivan je nalaza kod pet učenika osnovnih te šest učenika srednjih škola. Samoizolacija je određena za 103 učenika osnovih i 145 učenika srednjih škola, izvijestio je član Stožera civilne zaštite grada Zagreba Zvonimir Šostar.

Šostar je rekao kako se u karanteni grada Zagreba trenutno nalazi 27 osoba, te da Zagreb ima 935 aktivnih slučajeva i 4189 osoba u samoizolaciji.

– Obavezno je korištenje maski za lice u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti. Obavezno je korištenje i na otvorenom gdje nije moguće držati distancu, tamo gdje se ne može ostvariti razmak od dva metra. Povećava se broj javnih vozila, bilo tramvaja ili autobusa onoliko koliko je moguće. Pojačava se kontrola na neformalnim okupljanjima kao što je HNK. Organizatori okupljanja i ugostiteljskih objekata obavezni su provoditi mjere, rekao je Šostar i dodao kako je grad izuzetno ponosan na to da od 11.3. kada je proglašena pandemija pa do danas je u Zagrebu bilo samo dvoje zaraženih korisnika domova za starije i nemoćne.

Naglasio je kako će se u svim domovima u kojima je vlasnik grad Zagreb osigurati smjeniski rad. Jučer je, kako kaže, donesen zaključak da se obustavljaju, u narednih 14 dana, posjete svim korisnicima, obustavlja se izlazak korisnika izvan prostora pružatelja smještaja i omogućava se odlazak u obitelj do 5 dana uz obaveznu dostavu negativnog nalaza na COVID te na obaveznu samoizolaciju od 14 dana, popovratku u smještaj.

Svi se pitaju i na koji će način građani na grobljama na blagdan Svih svetih.

– Već 24.10. kreće pojačan broj autobusa i tramvaja prema područjima gdje su groblja. Molimo sugrađane da planiraju odlazak da se izbjegne najveća gužva, rečeno je na konferenciji za medije, rekla je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, piše HRT.

Facebook Komentari