FOTO Pijan automobilom sletio u kanal, a onda je policija pronašla zavidan arsenal oružja

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca koji je u nedjelju 11. listopada 2020. oko 20 sati u mjestu Dragović, pod utjecajem alkohola od 1,49 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka te sletio u kanal. Prilikom očevida policijski službenici su u vozilu pronašli streljivo i dvije puške od kojih jednu nelegalno posjeduje.

Također su temeljem naredbe Općinskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću u kojoj prebiva prilikom čega su pronađeni puškomitraljez, dvije automatske puške, nosač cijevi puškomitraljeza, prepravljena puška, dva komada zaštitnih usta cijevi poluautomatske puške, tri spremnika, ručno rađena kubura, tri koluta detonirajućeg štapina, uređaj za punjenje redenika za puškomitraljez, nastavak za izbacivanje ručne obrambene bombe i 765 komada streljiva.

Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana kao i prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja vozilom i vožnje pod utjecajem alkohola, piše požeška policija.

Facebook Komentari