Čeka nas nova promjena vremena: Pripremite se za novu obilnu kišu

Iako su oblaci i kiša prilično uporni u dijelovima unutrašnjosti, sunčanije je duž Jadrana. Na moru je bura oslabjela, i pušu većinom sjeverac i sjeverozapadnjak, pojačani na srednjem i južnom dijelu Jadrana, a okretat će na zapadnjak i jugozapadnjak, prema večeri. Vjetar južnog smjera zapuhat će navečer i na kopnu. Sutra će vjetar još jačati, i uvesti nas u novu promjenu vremena. Sutra navečer i u noći doći će do intenziviranja oborine duž Jadrana najprije, a onda će se kiša i pljuskovi tijekom četvrtka proširiti na cijelu zemlju.

Lokalno je moguće izraženije nevrijeme. Oborina će tijekom četvrtka biti lokalno obilnija, duž Jadrana, osobito na području Istre, Kvarnera, Gorskog kotara i Like, i to najviše na širem području Gospića. Kišovito će biti i na području Ogulina, i Karlovca, ali i u unutrašnjosti Dalmacije. U skladu s oborinskom situacijom, treba računati na mogućnost bujičnih i urbanih poplava.

Kiša i pljuskovi utjecat će na vodostaje rijeka, uz mogućnost uvođenje mjera obrane od poplava, prema hidrološkoj prognozi DHMZ-a, gdje se pomno monitoriraju protoci, i vodostaji rijeka. No, veći problemi se, kažu hidrolozi, ne očekuju, javlja N1.

Facebook Komentari