Apel iz HNK: Mladi su grafitima išarali kazalište, sve smrdi po urinu, ovo je prevršilo svaku mjeru

Foto: Kristijan Beluhan Facebook

Kristijan Beluhan, operni pjevač Hrvatskog narodnog kazališta, na svom je profilu na Facebooku objavio kako izgleda zgrada nacionalnog kazališta nakon što se ispred nje noću okupe stotine mladih kad kafići i klubovi u ponoć zatvore svoja vrata.

Vidim, dosta se piše, al ovo je realno. Jad i bijeda. Slika neodgoja i nekulture 🤮

Gepostet von Kristijan Beluhan am Sonntag, 11. Oktober 2020

Podsjetimo, HNK je uslijed epidemije koronavirusa postao neočekivano najpopularnije mjesto u gradu na kojem bi se mladi spontano okupili te s alkoholom u ruci često dočekali i zoru.

Ne bi to bilo loše da ispred HNK postoji barem kemijski WC jer ovako okupljeni uriniraju gdje god stignu, smeće ostavljaju na podu, a zgradu HNK-a uništavaju grafitima i vulgarnim porukama.

Operni pjevač HNK Kristijan Beluhan, koji je fotografije devastacije HNK objavio na svom Facebook profilu, u razgovoru za Dnevnik.hr kaže kako nema ništa protiv okupljanja mladih, ali ističe da se moraju naučiti kulturi.

“Ljudi uriniraju gdje stignu, šaraju grafite po zgradi. Nije to stvar da se mladi ne bi smjeli zabavljati, nego pitanje osnovnog kućnog odgoja i opće kulture. To nije Zagreb u kojem sam ja odrastao”, kaže Beluhan.

Napominje kako HNK nema mnogo opcija budući da je trg ispred zgrade kazališta javni prostor.

“Nisam za represiju i kažnjavanje, ali ovaj se problem mora nekako riješiti. Nisu to nikakve subkulture, to je jedna svaštara bez reda i smisla”, zaključuje Beluhan, prenosi Večernji.

Facebook Komentari