Udružili se Atlantic Grupa i Konzum: Novi proizvod na policama kao pomoć lokalnom gospodarstvu

Atlantic Grupa i trgovački lanac Konzum prepoznali su, kažu, krizni trenutak za ribogojilište Gacka iz Sinca pokraj Otočca te iskoristili priliku za pomoć lokalnom gospodarstvu. Atlantic je to učinio kroz razvoj vlastitog proizvoda – nove Argeta paštete od pastrve. Naime, udružujući snage s Konzumom, Argeta je dala zamah inicijativi Podržavamo lokalno za koju je Konzum kreirao platformu “Najbolje iz Hrvatske” na kojoj žele dodatno graditi i unaprijediti odnos kupaca i domaćih brendova.

Poznato je da je pandemija ima negativan utjecaj na gospodarstvo, posebice na manje lokalne tvrtke, a jedna od njih je i ribnjak i ribogojilište Gacka. Uslijed zatvaranja i ograničenog rada HoReCa kanala izgubili su značajan dio tržišta, većina je narudžbi otkazana, a velik dio redovnih kupaca izgubljen. Argeta je s ribogojilištem ugovorila otkup fileta svježe riječne ribe kako bi kreirala novu paštetu od pastrve koja će se prodavati ekskluzivno na policama Konzuma tijekom listopada.

“Atlantic Grupa i njezin brend Argeta došli su u pravom trenutku, a potom im se pridružio i Konzum. Za nas to predstavlja više od pomoći, to je priznanje našem radu, proizvodima i timu te dokaz da se i u najgorim vremenima mogu stvoriti partnerstva i pronaći nove prilike”, kaže Josip Leko, Generalni direktor ribogojilišta Gacka, piše Poslovni.hr

Facebook Komentari