Stručnjak za sigurnost: Policajci na Markovom trgu su kao glineni golubovi

Na Markovu trgu upucan je policajac te je u bolnicu prebačen vozilom hitne pomoći. Nakon kratke potrage počinitelj je pronađen na Jabukovcu. Policija je izvijestila da je počinio samoubojstvo, prenosi N1.

Je li riječ o sigurnosnom propustu?

“Teško je sada odmah reći, jer još ne znamo sve informacije, no generalno gledajući to jest bio sigurnosni propust, naročito kada u obzir uzmemo nedavni performans s izbacivanjem lubenica eurozastupnika Sinčića, nakon kojega je premijer Andrej Plenković tražio da se bolje osigura Markov trg. Na Markovog trgu su vrlo važne državne institucije, no sigurnost je mnogo manja nego primjerice ona oko Ureda predsjednika RH. Markov trg je slabije zaštićen”, objašnjava za Index stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila.

Dodaje kako mu je čudno što se nakon Sinčićevog performansa s lubenicama nisu uvele nove mjere sigurnosti.

“Trebalo bi vidjeti je li ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naložio da se to učini. Bilo bi logično da je to rekao Ravnateljstvu policije, a oni su onda dalje trebali reagirati”, kaže Cvrtila.

“Generalno gledajući, ni vlada ni sabor nisu dobro zaštićeni, a nisu dobro zaštićeni ni policajci koji ih čuvaju”, kaže Cvrtila i dodaje: “Policajci koji tamo rade su kao glineni golubovi. Teško imaju šansu spriječiti napad na sebe, a kamoli na te zgrade u kojima su institucije.”

Facebook Komentari