Plenković Božinoviću prije mjesec dana: Napravite plan sigurnosti pred Vladom

Jutros je na Markovom trgu upucan policajac. Ranjen je i prevezen u bolnicu u Vinogradskoj. Stabilno je. Policija je na Jabukovcu pronašla osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo.

“Zaista se mora postaviti pitanje kako je moguće da bilo tko u bilo kojem dijelu grada, ne samo tamo gdje su Sabor i Vlada, može netko s oružjem koje proizvodi rafalnu paljbu hodati usred dana, usred jutra kad je prometno i općenito to koliko nelegalnog oružja kod ljudi ima da ga mogu tako otvoreno već po danu nositi i pred zgradu gdje su najštićenije osobe u zemlji i u tom smjeru pojačati neke mjere”, rekla je za N1 saborska zastupnica Sandra Benčić.

Današnji napad na policajca podsjetio je na izjavu premijera Andreja Plenkovića otprije mjesec dana. Tada je europski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić pred ulazom u vladinu zgradu istovario hrpu lubenica.

“Najprije da zahvalim novopečenim europskim ekspertima za poljoprivredu na isporuci ovih lubenica pred vladom. Ministre Božinoviću, ja vas molim da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred vlade, jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica. Što se tiče demokracije i sigurnosti ponašat ćemo se kao i sve druge zemlje, jer ovoga baš i nema drugdje”, rekao je tada Plenković, javlja N1.

Facebook Komentari