5 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Odbjegli tajkun Gucić suvlasnik je palače oštećene u potresu. Želi istjerati ostale...

Odbjegli tajkun Gucić suvlasnik je palače oštećene u potresu. Želi istjerati ostale pa opstruira obnovu

Nekad moćni tajkun Josip Gucić, nedostupan hrvatskom pravosuđu, preko obitelji vodi tvrtku koja u vlasništvu ima 58 posto impozantne uglovnice u središtu Zagreba. Godinama ne plaćaju pričuvu, a sada ne žele sudjelovati u obnovi zgrade u kojoj nakon potresa prokišnjava i krov, piše Telegram.

Gucić i ostali suvlasnici ne mogu se dogovoriti oko rekonstrukcije, s obzirom na to da imaju različite interese – on ju navodno želi otkupiti cijelu te nakon toga ili sam preurediti u hotel, ili pak prodati drugom investitoru. Ostali suvlasnici žele sanirati štetu na zajedničkim dijelovima zgrade i nastaviti živjeti u svojim vrijednim stanovima na atraktivnoj zagrebačkoj lokaciji u Smičiklasovoj ulici.

“Sada nam prije svega treba rekonstrukcija krova. Oštećen je u potresu i počeo je prokišnjavati. No, s tvrtkom gospodina Gucića nema nikakvog dogovora. Neuredni su u plaćanju pričuve. Moramo novac za pričuvu od njih utjerivati sudskim putem. Ne daju nam ni suglasnost za popravak krova”, kažu ogorčeni stanari.

Odvjetnik tvrtke Rudar Juraj Blažičko u sandučiće suvlasnika ubacio je pisamca u kojima iz obavještava da je tvrtka Rudar zainteresirana za kupnju cijele zgrade. Piše dalje da Rudar ‘planira investirati u palaču’. O kakvoj se investiciji radi nitko ne zna, a odvjetnik ne otkriva, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike