Milina: Drugi policajac je pucao prema počinitelju, došlo je do razmjene vatre

Ravnatelj policije Nikola Milina na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite objasnio je da je drugi policajac pred Vladom RH pucao prema počinitelju, došlo je do razmjene vatre, nakon što je mladić iz Kutine pucao u njegovog kolegu.

“Odmah na samom mjestu događaja reagirao je drugi policijski službenik, koji je također upotrijebio vatreno oružje prema počinitelju i prema informacijama kojima sada raspolažem, počinitelj se udaljio s mjesta događaja i cijeli policijski sustav se angažirao. Vrlo brzo, 24 minute nakon samog događaja, pronađen je i počinitelj, osoba koja se zasad dovodi u vezu s ovim događajem, koji je prema sadašnjim informacijama izvršio suicid”, rekao je Milina.

“Policija je u ovom slučaju reagirala kako treba reagirati. Nakon napada na poicijskog službenika reagirao je drugi policijski službenik, a to je javni, otvoreni prostor, gdje počinitelj može doći iz raznih smjerova. Prema tome, bila je informacija kako policijski službenici nisu prije uočili počinitelja, moram reći da nitko nije vidio nikakvog počinitelja da hoda noseći bilo kakvo oružje. Također, u tijeku je očevid, kojim rukovodi županijski državni odvjetnik u Zagrebu uz potporu ekipe za očevide i Centra za forenzična ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić”, rekao je Milina.

Hrvatska je sigurna zemlja

“Utvrđuju se sve okolnosti ovog događaja i formirani su timovi policije koji će ovaj događaj pokušati rasvijetliti do kraja, da se utvrdi motiv, zbog čega je počinitelj napravio ovo što je napravio”, rekao je Milina.

“Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja po svim parametrima, iako ovaj događaj narušava subjektivni dojam sigurnosti”, dodao je ravnatelj policije, prenosi N1.

Milina nije ni potvrdio ni opovrgnuo navode o tome da je mladić iz Kutine na Markov trg došao obračunati se s policajcem iz osobnih motiva.

Neke informacije govore da mladić iz Kutine nije napadao Vladu RH, nego baš izrešetanog policajca iz osobnih motiva

FOTO Ovo je mladić iz Kutine koji je izrešetao policajca na Markovu trgu

Facebook Komentari