30.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Drugi najgori dan dosad: Zagreb ima crni rekord, loše vijesti stigle i...

Drugi najgori dan dosad: Zagreb ima crni rekord, loše vijesti stigle i iz Slavonije

Na području Zagrebačke županije oboljelo je 25 osoba (1 Grad Sveta Nedelja, 1 Grad Zaprešić, 1 Grad Jastrebarsko, 9 Grad Velika Gorica, 7 Grad Dugo Selo, 1 Grad Vrbovec, 2 Općina Bistra, 1 Općina Luka, 2 Općina Rugvica). 14 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s boravkom na obali, dok je za 10 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza.

Samoizolacija je propisana za još 81 osobu. Zbog pozitivnog djelatnika u samoizolaciji su djeca i odgajatelji dviju vrtićkih skupina jednog dječjeg vrtića u Velikoj Gorici. Trenutno je aktivno 418 slučajeva.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji su 32 nove pozitivne osobe na COVID-19 (16 osoba iz Vinkovaca, 2 iz Vukovara,
2 iz Starih Mikanovaca, 2 iz Tordinaca, 1 iz Ivankova, 1 iz Privlake, 1 iz Slakovaca, 1 iz Nijemaca, 1 iz Nuštra, 1 iz Babine Grede i 4 osobe s boravištem izvan naše županije). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1073, od kojih je 888 osoba izliječeno, a ukupno je 18 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 18 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije su 873 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 radnika iz sustava zdravstva (4 liječnika, 11 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).

Zagreb je zabilježio rekordan broj novih zaraženih osoba. “Radi se o 201 osobi”, kazao je za DNEVNIK.hr ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar. Očekuje se detaljnije priopćenje lokalnog Stožera, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike