Popovićeva slika na kojoj je razgolićena Severina bezuspješno se prodaje već godinu dana

Prodavatelj umjetnina požalio se kako već godinu dana bezuspješno pokušava prodati uokvirenu fotografiju Severine, kako tvrdi, s certifikatom, koju je snimio akademski slikar Dimitrije Popović kao biblijsku raspuštenicu Salomu prije deset godina. Kako piše 24sata, za sliku traži 7000 kuna, a oglašena je na internetu. Prodavatelj umjetnina kazao je kako je slika original, te da je prije dvije godine kupio u galeriji Divila.

– Slika je darovana jednoj osobi. To je slika s izložbe prije deset godina kad je Severina imala performans u Mimari. Bila je dar, a kako je poslije završila u prodaji, ne znamo. S tim da bi trebalo autorizirati sliku i vidjeti je li original, odnosno da nije falša. Jer Dimitrija Popovića često falsificiraju, komentirao je menadžer Zoran Škugor, koji Popoviću radi marketing preko 30 godina.

Sevina želja je bila da Popoviću pozira kao Marija Magdalena, no slikar ju je vidio kao Salomu, što je ona s oduševljenjem prihvatila.

– Saloma je bila nesretna u ljubavi, ponižena je kao žena, a njezina je nesreća tim veća što ju je i majka podržavala u tom naumu. Tuđa nesreća nikoga ne može usrećiti, ali Salomu je na stravičan čin nagnao očaj. U očaju žene rade očajničke poteze kojih nisu svjesne jer su bolesne od ljubavi, a to razumijem, kazala je tada Severina, prenosi Večernji.

Share This Article