Poduzetnik Hrvoje Prpić koji pozitivan na koronu, na svojoj koži otkrio kako aplikacija Stop Covid-19 uopće ne funkcionira

Izvor: Promo

Poduzetnik Hrvoje Prpić nedavno je dobio pozitivan nalaz na koronavirus te je odlučio obavijestiti svoje kontakte putem službene aplikacije Stop COVID-19. Ipak, njegov je slučaj pokazao da aplikacija baš i ne funkcionira najbolje, prenosi Rep.hr.

Naime, kada korisnik aplikacije otkrije da je pozitivan na koronu, on bi u tu istu aplikaciju trebao upisati odgovarajuće kodove. Drugi korisnici potom, ako su bili u blizini zaraženoga, dobivaju obavijest, a aplikacija je osmišljena tako da identiteti korisnika budu u potpunosti zaštićeni.

Prpić je razvio simptomatski Covid; imao je povišenu tjelesnu temperaturu, visoke otkucaj srca tijekom noći, kratak dah, kašalj i smanjeni osjet okusa. Nakon nekoliko dana, simptomi su bili sve blaži.

Iako je ovaj poduzetnik imao najbolju namjeru da upiše odgovarajuće kodove i obavijesti svoje kontakte, njegov liječnik, kao i osoba iz Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” nisu mu znali reći koje kodove treba upisati.

Povratnu informaciju o kodovima nikada nije ni dobio.

Da bi aplikacija STOP Covid funkcionirala u najboljoj mogućoj mjeri, nužno je da ju instalira veći broj građana što u Hrvatskoj nije postignuto, a Prpićev slučaj pokazao je da to nije jedini problem ove aplikacije, prenosi RTL.

Tomislav Grubišić, iako je app fakat super slozen, backside nije zavrsen 😂😂😂Dakle, nitko ne zna za kod, ni moj doktor ni u zavodu. Nista od obavjestavanja ljudi koji su bili u doticaju.

Gepostet von Hrvoje Prpic am Freitag, 9. Oktober 2020

Facebook Komentari