Lugarić predsjednica Glavnog odbora SDP-a, Babić glavni tajnik, Grbin: Bez jakog SDP-a Hrvatska nikada nije mogla ići naprijed

Screenshot: HRT

Marija Lugarić na današnjoj je konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora SDP-a jednoglasno izabrana za predsjednicu tog tijela. Ona je objavila da su za potpredsjednike Glavnog odbora izabrani Vili Bassanese i Ante Bilić, gradonačelnici Umaga, odnosno Trogira, dok je za glavnog tajnika SDP-a izabran Vedran Babić, voditelj Grbinove predsjedničke kampanje, a za poslovnog direktora Igor Cigula, javlja HRT.

Sjednica Glavnog odbora odvija se u sjeni sjednice Kluba zastupnika u utorak kada je većina zastupnika odbila prijedlog kadrovskih rošada u Saboru, no napetosti su se u međuvremenu primirile, a do otvorenog sukoba i raskola, kako su neki nagađali, nije došlo.

– Sve odluke donesene su jednoglasno, osim statutarne komisije, tu je bilo nekoliko suzdržanih glasova. Nijedna odluka nije imala glasove protiv. Sjednica je prošla mirno, u jako dobroj atmosferi, rekla je Lugarić.

– Stranka, članice i članovi su poslali jasnu poruku – dosta je sukoba, idemo raditi. Uvjeren sam da su tu poruku sve kolegice i kolege u SDP-u čuli, poručio je predsjednik stranke Peđa Grbin nakon sjednice, odgovarajući na pitanja novinara u unutarstranačkim sukobima.

Grbin: Bez jakog SDP-a Hrvatska nikada nije mogla ići naprijed

– Na izborima koje smo netom proveli SDP je pokazao da smo tu, da nas još ima i da možemo u našoj kampanji stvoriti ideje, prijedloge, sugestije i vizije koji će gurati ne samo našu stranku naprijed, već i ono što je daleko važnije od toga, našu državu naprijed, poručio je između ostalog Grbin u uvodnom govoru.

Grbin je prije govora pozvao na minutu šutnje za sve preminule SDP-ovce i SDP-ovke, a posebno Ivicu Račana i Borisa Šprema te sve one koji su dali život za domovinu. Okupljenima se obratio s “kolegice i kolege, prijateljice i prijatelji, drugarice i drugovi”.

– Bez jakog SDP-a Hrvatska nikada nije mogla ići naprijed, i tako će biti i u budućnosti, poručio je Grbin.

– A jaki SDP je onaj koji govori o onome što su otvorena i ključna pitanja u našem društvu. Situacija danas je takva da je govor mržnje u porastu, ekonomska nejednakost raste, pred nama je val ovršnih postupaka koji će ponovno blokirati stotine tisuće naših sugrađanki i sugrađana. Zemlja se nalazi u ekonomskoj krizi, a Vlada je povjerila Stožeru da umjesto nje, jer se valjda boji za većinu u Hrvatskom saboru, donosi odluke o tome kako će se građankama i građanima oduzeti njihove slobode i prava. Upravo u takvom trenutku jak SDP koji govori o konkretnim stvarima i konkretnim problemima našeg društva važniji je nego ikad prije, istaknuo je predsjednik SDP-a.

Od danas, poručio je, “svi skupa gradimo SDP kao stranku koja će se boriti za ekonomsku jednakost, pravedno društvo, za uništavanje korupcije koja razdire tkivo naše domovine, stranka koja će se boriti za solidarnost, ekonomsku i svaku drugu, prije svega, stranka koja će se boriti za slobodu – slobodu od govora mržnje, slobodu da budeš drugačiji i da te zbog toga nitko ne napadne”.

Najavio je borbu za ekonomsku jednakost, pravedno društvo, solidarnost, slobodu i uništavanje korupcije, javlja HRT.

Komadina: Mir i dobro

– Moja poruka mojim kolegama je: “Ne čini drugome ono što ne želiš da drugi čini tebi” i onda će biti mir i dobro. Ja danas očekujem mir i dobro, poručio je Zlatko Komadina dolazeći na sjednicu.

– SDP je pred jedinstvenim izazovom u hrvatskoj povijesti, dolaze teška vremena za Hrvatsku, treba nam jak i jedinstven SDP i treba nam puno više dijaloga i zajedništva, poručio je bivši šef stranke Davor Bernardić.

Facebook Komentari