Festival slobode u Rijeci: Počeli hukati na spomen Bill Gatesa

U Rijeci je nešto nakon 15 sati počeo prosvjed protiv mjera Nacionalnog stožera, koji kao i u Zagrebu nosi ime Festival slobode. Na događaju se okupilo stotinjak ljudi, puno manje nego u Zagrebu. Hrvoje Pende, govoreći o mjerama po svijetu, spomenuo je ulogu Bill Gatesa na što su okupljeni počeli hukati.

Okupljenima je pjevao Alen Vitasović, koji ih je nakon tri pjesme pozdravio sa “Smrt fašizmu-sloboda narodu”.

Nakon Vitasovića riječ je uzela Žana Beber.

– Hrvatskom se širi virus, ali virus zajedništva. To je epidemija koje se vlast najviše boji – rekla je Beber.

– Vaša županija, kad je čula da dolazimo, prva je ograničila broj ljudi na otvorenom. Zato nam je drago da ste došli u šetnju, u shopping – rekla je.

“Inicijativa ‘Prava i slobode’ održava manifestaciju Festival slobode sutra, u subotu 10. listopada 2020. na Jadranskom trgu u Rijeci s početkom u 15:00, kojom prilikom organizator nastavlja otvarati javni prostor kojim se propitkuju mjere ograničavanja ljudskih prava i sloboda koje su donesene u proteklih nekoliko mjeseci tijekom ‘koronakrize’.

Inicijativa je nastala kao odgovor na nesrazmjeran odnos između mjera kojima se urušavaju principi demokratskog društva i realne javnozdravstvene opasnosti uzrokovane virusom SARS-CoV-2 potkrijepljene rezultatima dosadašnjeg iskustva te znanstvenim činjenicama”, stoji u najavi događaja, pišu 24sata.

Facebook Komentari