Austrija „gori“ od korone: Rekordnih 1.235 novozaraženih u 24 sata, od čega 511 u Beču

Sebastian Kurz

Austrija „gori“, navode u subotu neki mediji izvještavajući o novom rekordu od čak 1.235 novozaraženih koronavirusom u „samo“ protekla 24 sata, od čega najviše u Beču, njih 511. Jučer ih je još bilo 392.

Taj koronavirus galop sve više straši Austrijance, bez obzira na izjave ministra zdravlja Rudolfa Anschobera da je broj novih slučajeva zaraze „stabilan“, ali da brojke moraju ići prema dolje. Ali, očito više nije ni stabilan, niti idu prema dolje već strmoglavo rastu, piše Fenix magazin.

To je vidljivo posljednjih dana i iz epidemioloških statistika. U samo tjedan dana bez posljednjih dva dana s izuzetno visokim brojem novozaraženih, dnevni prosjek novih slučajeva zaraze je već bio gotovo 1.000. A također iz dana u dan sve je više aktivno Covid-19 oboljelih, sve više onih u bolnicama, te umrlih. To potvrđuju dnevno i službeni podaci Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva zdravlja, pa tako i oni objavljeni u subotu prijepodne.

Prema tim podacima u Austriji od koronavirusa trenutačno aktivno boluje 10.742 osobe, od čega je njih 509 na bolničkom liječenju, uključujući 99 u intenzivnoj njezi, za koje se navodi da su u stabilnom stanju. Bez obzira što to znači. Kad je riječ o umrlima, samo u protekla 24 sata zabilježeno je 10 novih smrtnih slučajeva, pa sada u ovoj alpskoj zemlji ima ukupno od početka pandemije krajem veljače do danas 852 preminulih od koronavirusa.

Podaci također pokazuju da je do sada u Austriji registrirano ukupno 54.423 Covid-19 oboljelih, 42.829 izliječenih i ukupno 1.795.447 testiranih na koronavirus.

Ono što Bečane sve više zabrinjava je da austrijski glavni grad ne silazi s vrha ljestvice najzaraženijih i najriskantnijih austrijskih pokrajina i područja već tjednima i mjesecima. Unatoč tome što ima oko dva milijuna stanovnika, Bečani smatraju da je današnjih preko 500 novozaraženih ili 600 prije neki dan u samo 24 sata „poziv na uzbunu“, ili možda poziv za još strože mjere ili još strožu kontrolu onih koji ih se striktno ne pridržavaju i ne nose maske niti se drže propisanog razmaka i drugih higijenskih mjera.

Nakon Beča s 511 novozaraženih u protekla 24 sata, najviše novih slučajeva zaraze koronavirusom od jučer na danas bilo je u austrijskim pokrajinama Donjoj Austriji (187), Gornjoj Austriji (174), Tirolu (93), Štajerskoj (88), Salzburgu (72), Vorarlbergu (40), Koruškoj (38) i Gradišću (32), izvijestio je austrijski MUP, piše Fenix magazin.

Facebook Komentari