Zbog pogoršane epidemiološke situacije nastava u školama u Vinkovcima online

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Vinkovcima i povećanog broja pozitivnih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Stožer civilne zaštite donio je odluku o odvijanju nastave online.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 29 novih pozitivnih osoba na covid-19 (11 osoba iz Vinkovaca, 1 iz Vukovara, 3 iz Ivankova, 2 iz Starih Jankovaca, 1 iz Lovasa, 1 iz Županje, 3 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Rokovaca, 3 iz Nuštra, 1 iz Antina, 1 iz Vođinaca i 1 iz Iloka). Preminulih osoba nema.

Na sjednici županijskog stožera odlučeno je da se nastava u srednjim školama u Vinkovcima održava i dalje online, najmanje još cijeli idući tjedan. Isto se odnosi i na osnovne škole na području Vinkovaca, ali samo za učenike predmetne nastave, od 5. do 8. razreda.

U OŠ I.G. Kovačića nastava u četvrtim razredima nastavlja se po modelu A (nastava u školi) od ponedjeljka.

Krajem idućeg tjedna analizirat će se ponovno epidemiološka situacija i donijeti daljnje odluke.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 1.030, od kojih je 849 osoba izliječeno, a ukupno je 18 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 10 osoba hospitalizirano zbog covid-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije su 762 osobe.

Iz sustava obrazovanja ukupno je obolio jedan nastavnik i 27 učenika. U samoizolaciji se nalazi 11 nastavnika i 308 učenika, javlja N1.

Facebook Komentari