Zaraženi liječnik iz Petrove: Bio sam na porodu pozitivne azilantice, imali smo zaštitu, ali moguće je da sam se tu zarazio

Kod liječnika iz zagrebačke Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj početkom tjedna je utvrđena zaraza korona virusom, zbog čega su odmah i pokrenuli dezinfekciju rodilišta.

O svemu se oglasio i sam liječnik, Trpimir Goluža, “potaknut brojnim upitima, izrazima zabrinutosti, podrške i spremnosti za pomoć”

– Istina je da sam prije par dana sudjelovao u porodu, molekularno dokazane, covid pozitivne azilantice iz Sirije – napisao je liječnik.

– Iako smo poštovali sve principe i u cijelosti proveli proceduru korištenja zaštitne odjeće i opreme te postupanja tijekom rizičnog kontakta sa zaraženom osobom, postoji mogućnost da sam tom prilikom i zaražen. No, to je rizik kojega smo svjesni i kojeg prihvaćamo kad se odlučimo biti na pomoći ugroženim ljudima – nastavlja.

Poručuje i da su mu odredili 10 dana izolacije, koju će za razliku od predsjednika Trumpa, u potpunosti poštivati, pišu 24sata.

Share This Article