Trump izlazi van: Pozvao goste, govorit će s balkona Bijele kuće

Američki predsjednik Donald Trump imat će danas govor s balkona Bijele kuće i tako se prvi put uživo obratiti javnosti otkad se zarazio korona virusom.

Nekoliko stotina gostiju pozvano je u Bijelu kuću, usprkos zabrinutosti jer je prošlo okupljanje prošlo loše te je najvjerojatnije izvor zaraze nekolicine članova Trumpove administracije.

Vrhunski američki stručnjak za viruse Anthony Fauci, član tima za borbu protiv Covida-19, rekao je kako je očito da je “superširenje” te bolesti počelo u Bijeloj kući.

– Podaci govore sami za sebe – bio je događaj u Bijeloj kući s kojeg je počelo superširenje, gdje su ljudi bili natiskani i nisu nosili maske.

Događaj u Bijeloj kući na kojemu se slavila predsjednikova nominacija sutkinje Amy Coney Barrett u Vrhovni sud 26. rujna, najvjerojatnije je bio žarište lokalnog prijenosa zaraze jer su mnogi sudionici skupa na testiranju nakon toga bili pozitivni.

Trump ovog puta neće biti u blizini posjetitelja, ali sama ideja većeg okupljanja zabrinjava neke.

Uz to, već u ponedjeljak trebao bi ići na Floridu gdje nastavlja s predizbornom kampanjom za nadolazeće izbore 3. studenog. Republikanski kandidat tamo će održati predizborni skup sa svojim pristašama.

Iako je američki predsjednik pri početku svoje bitke s korona virusom odvezen u bolnicu, iz nje je ubrzo izašao, a tvrdi kako je za to zaslužan čudesan lijek koji će ubrzo biti dostupan – svim Amerikancima, prenose 24sata.

Facebook Komentari