14.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Trikovi kako držati miševe dalje od kuće, sve počinje u dvorištu

Trikovi kako držati miševe dalje od kuće, sve počinje u dvorištu

Sa sprječavanjem ulaska miševa u kuću započinje se na dvorištu. Pazite da nije zatrpano svime i svačime što miševima služi kao odlično skrovište, a kada se jednom ugodno smjeste izvan kuće, samo je pitanje vremena kada će ih u potrazi za hranom nos odvesti unutra.

– Miševi se osjećaju nelagodno bez mjesta u koja se mogu sakriti. Stoga, smanjite količinu niskog raslinja koje je rasprostranjeno blizu vaših temelja i uklonite odlomljene dijelove staza za hodanje. Maknite hrpe lišća, a pripazite i na kompostišta, jer se i tamo znaju skrivati – savjetuje Craig Sansig, direktor tvrtke za dezinsekciju i deratizaciju iz SAD-a.

Dodaj kako ovi mali glodavci vole obitavati u bršljanu koji im služi kao savršeno sklonište zbog svoje gustoće i pokrivenosti prostora.

Podijelio je još nekoliko savjeta.

Neka budu dobro zatvorene i podalje od zidova kuće, tako će vaš dom miševima djelovati manje privlačnim.

Ne ulaze miševi u kuću samo kroz otvorena vrata, već kroz svaki prolaz koji pronađu, pa tako i kroz pukotine te male otvore u zidovima koji služe za provođenje cijevi, kablova… Sansig savjetuje sve takve otvore napuniti čeličnom vunom.

Zdjela s voćem na vašem stolu ili otvorena kutija žitarica u smočnici, pravi su mamac za miševe. Također, pripazite i na hranu za kućne ljubimce jer i ona ih može privući stoji li izložena kao švedski stol. Držite hranu u zatvorenim posudama, posebno ako ste vidjeli miša blizu kuće.

Prostori pretrpani stvarima savršeni su za miševe, jer, kao što smo već rekli, vole kada se imaju gdje sakriti. Kutije, blagdanski ukrasi, sportska oprema i ostalo nerijetko postanu dom pokojeg miša.

Garaže su idealne za njih pošto vrata znaju biti otvorena, što znači da mogu ući bez problema, a s druge strane, često su pune svega i svačega.

Bilo kakav izvor vlage privući će glodavce. Stoga, provjerite da cijevi po kući ne kapaju i stvaraju lokvice vode, prenosi bestlifeonline.com.

Najnovije

Još iz rubrike