Nema sreće: Vrsaljko na novoj operaciji, neće ga biti 4 mjeseca

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko danas je podvrgnut artroskopskom zahvatu na lijevom koljenu, izvijestio je njegov klub Atletico Madrid. Šime će odmah početi s procesom rehabilitacije, a prema procjenama van travnjaka će izbivati sljedeća četiri mjeseca ukoliko se ne pojave nove komplikacije.

Vrsaljko je problema s koljenom imao još za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine da bi se za operaciju odlučio u veljači 2019. nakon čega je oporavak potrajao više od devet mjeseci. Sada će opet izbivati s popisa igrača reprezentacije i Atletico Madrida, a prošla sezona nije bila ništa bolja prema našem desnom beku.

U prošloj sezoni je za svoj klub nastupio samo 7 nastupa, a kako je ova krenula, slično mu se piše u ovoj sezoni. Šimu već dugo vremena muče ozljede i taman kad se oporavi nastupi neka nova. Jesu li klupski liječnici krivi što ga se možda prerano gora ‘u vatru’ ili je nešto drugo u pozadini ne znamo, ali definitivno je da naš Šime još uvijek ne vidi svijetlo na kraju tunela.

Ovo su i dodatne glavobolje za izbornika Zlatka Dalića koji je bez Vrsaljka praktički već dvije godine, a pitanje je hoće li Šime biti potpuno spreman za Europsko prvenstvo. Opcija na desnom beku baš i nemamo, Vrsaljko je jedini adut za tu poziciju, a zasad ju je krpao Tin Jedvaj koji je prirodno stoper. Izgleda da će ju Tin i dalje krpati jer Dalić za tu poziciju nema prava rješenja i čovjeka koji će dostojni zamijeniti Vrsaljka.

Oporavak bi trebao trajati do veljače, ali pitanje je kako će koljeno reagirati prilikom novih napora. Kako god, Dalića, Šimu i reprezentaciju čeka neizvjesno razdoblje do Eura jer je ostalo još samo osam mjeseci, pišu 24sata.

Facebook Komentari