Grmoja poručio: Evo dokaza za prevaru i izvlačenje novca u našim veleposlanstvima

Nakon što je Nikola Grmoja prozvao predsjednika Vlade Republike Hrvatske ndreja Plenkovića da je prije dvije godine iskoristio svoju političku moć i utjecaj radi pritiska na DORH te je nakon toga podnio zahtjev za skidanje imuniteta kako je napisao kako bi ga “Plenković i DORH mogli kazneno goniti ako smatraju da sam iznio bilo što neistinito”, priča se nastavlja.

Danas se Grmoja opet oglasio na Facebooku čiji post prenosimo u cijelosti:

“Evo dokaza za prevaru i izvlačenje novca u našim veleposlanstvima. Evo e-maila u kojem je žena veleposlanika Kušena sastavlja plan prevare da joj se izda fiktivno i protupravno rješenje za rad u konzulatu u Sydneyu, iako tamo nije boravila nego je bila sa suprugom u Canberri.

Nekoliko diplomata je sudjelovalo u provedbi tog plana i na kraju joj je protuzakonito izdano rješenje o fiktivnom rasporedu na mjesto gdje uopće nije radila ni boravila. Svo vrijeme je bila sa suprugom u Canberri a iz konzulata u Sydneyu joj je konzul Petrušić svakog mjeseca uplaćivao oko 20.000 kn, a ukupno joj je isplaćeno nezakonito oko pola milijuna kn.

Unatoč ovim dokazima i javnom priznanju inspektora Božića pred Antikorupcijskim vijećem da su prekršeni pravilnici, DORH je bez istrage odbacio kaznenu prijavu diplomata Damira Sabljaka. To su napravili isti dan kad je Plenković javno uputio zastrašujuću poruku DORH-u da odbaci tu kaznenu prijavu!

Do dan danas DORH odbija dostaviti uvid u rješenje o odbačaju kaznene prijave Antikorupcijskom vijeću Sabora, ali i diplomatu Sabljaku koji ju je i podigao”.

EVO DOKAZA ZA PREVARU I IZVLAČENJE NOVCA U NAŠIM VELEPOSLANSTVIMA Evo e-maila u kojem je žena veleposlanika Kušena…

Gepostet von Nikola Grmoja am Freitag, 9. Oktober 2020

Podsjećamo, Nikola Grmoja podnio je kaznenu prijavu DORH-u u vezi malverzacija u veleposlanstvima, no ona je odbačena, piše RTL.

Facebook Komentari