Doživotni zatvor Slavoncu koji je nožem ubio ženu u Njemačkoj

Foto: Ilustracija

Na doživotnu kaznu zatvora u petak su na sudu u Hanauu osudili Rudolfa Hermana (43) koji je u veljači ove godine nožem u stanu ubio suprugu Brigitte i to pred očima djece.

Kako su rekli tužitelji, Herman je nekoliko puta supruzi prijetio ubojstvom zbog namjere da preda zahtjev za rastavom braka. Na suđenju je svjedočila i kći (13) koja je vidjela ubojstvo.

Branitelj 43-godišnjeg Hrvata nije isključio žalbu na presudu, prenosi Fenix magazin.

Na dan ubojstva, 18. veljače, susjedi u mjestu Bad Soden-Salmünster oko 5 sati ujutro čuli su svađu i vrisak žene te su pozvali policiju. Nešto ranije, Rudolf se sa starijim sinom vratio u stan gdje je došlo do svađe i obračun.

– Mama, krvariš! – vrištala su djeca u dobi od 15 i 13 godina, a to su čuli i susjedi.

Rudolf joj je zadao tri uboda nožem. Kad ju je ubo, pukla je oštrica duga 20 centimetara, što svjedoči o silini napada. Nakon prvog uboda u kuhinji, žena je uspjela doći do dnevne sobe, gdje ju je Rudolf još dva puta ubo, no tužitelj Dominik Mies rekao je već da je prvi ubod bio smrtonosan.

Rudolf je nakon svega pobjegao. Policajci su u pomoć pozvali kolege u helikopteru, koji je 40-ak minuta kružio nad mjestom. Ipak, Rudolf se pojavio u postaji u Aschaffenburgu te su ga odmah zatvorili, prenose 24sata.

Facebook Komentari