Dalija Orešković objavila fakturu koliko je zaradila na poslu s Janafom: Nemam što skrivati

Saborska zastupnica Dalija Orešković na Facebooku je objavila koliko je njezin odvjetnički ured naplatio 2018. godine posao Janafu na izradi pravilnika i cjelovite GDPR dokumentacije.

Na fakturi se vidi kako je odvjetnički ured Letica-Orešković na taj posao potrošio 68 radnih sati što su naplatili 34 tisuće kuna, a kada se pribroji i 25 posto PDV-a, ukupni račun iznosi 42.500 kuna.

Podsjetimo, zastupnica Stranke s imenom i prezimenom Dalija Orešković u petak je potvrdila da je njezin odvjetnički ured poslovao s Janafom, međutim, ne vidi u tome ništa sporno niti je, kaže, tu informaciju tajila, ali nije smatrala da o tome treba sama obavijestiti javnost.

“Moje zastupanje Janafa ne smatram spornim. Obavljala sam zakonitu djelatnost, bila sam odvjetnica, imala sam zajednički odvjetnički ured s uskoro bivšim suprugom. Riječ je o jednokratnom poslu implementacije pravila o GDPR-u i ne vidim na koji se način to može dovesti u vezu s jednom korupcijskom aferom”, pojasnila je Orešković novinarima u Saboru.

Ovo je jedini posao kojeg je Ured odradio za Janaf. Fakturu objavljujem jer nemam što skrivati, nije bilo mačka u vreći.

Gepostet von Dalija Orešković am Freitag, 9. Oktober 2020

Orešković je predsjednik Zoran Milanović zbog njezina performansa kada je na zgradu Kluba privedenog šefa Janafa, u kojem je bio i predsjednik za vrijeme lockdowna, stavila tablu “Ured predsjednika”. Nakon toga je postala česta meta predsjednikovih napada, piše RTL.

Facebook Komentari