Dalija Orešković: Da, radila sam za Janaf, nisam rekla prije jer me nisu pitali, ali to je zakonita radnja, Klub nije

Janaf je za Dnevnik Nove TV otkrio s kojim je sve odvjetničkim uredima surađivao proteklih godina. Na popisu je i sestra suca Ivana Turudića, Marija Turudić, ali i Dalija Orešković, koja je organizirala performans ispred famoznog Kluba.

– Moj odvjenički ured bio je angažiran 2018. godine uz poslove vezane uz uvođenje GDPR-a – rekla je Orešković, dodavši da se radilo o jednokratnom poslu s javnim poduzećem.

– Mislim da ne bi trebalo biti sporno da se objave svi ugovori svih odvjetničkih ureda vezano uz Janaf, kao i vrijednost tih poslova – dodala je.

– Klub je jedno ilegalno mjesto. Ja sam na prvi upit rekla što sam radila. To su zakonite radnje, a Klub nije. Nisam rekla ranije jer me nisu pitali – rekla je Orešković za N1.

Istaknula je da nema ništa protiv toga da se u javnosti sad propituju ti njezini poslovi.

– Pozivam i medije i resornog ministra da u okviru svojih ovlasti pozove Janaf da prikaže sve ugovore sa svim odvjetničkim društvima u proteklih nekoliko godina – rekla je Orešković.

Govoreći o predsjedniku Zoranu Milanoviću i premijeru Andreju Plenkoviću, Orešković je rekla da bi obojica trebala podnijeti ostavke, jer s “podbacili u onome što je njihov okvir zadan Ustavom”.

Na prozivke predsjednika Milanovića da je cinična u svojoj isprici bivšoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, Orešković je rekla: “A što je rekao ministrima koji su dolazili u klub? Očito ga više smetam ja, nego oni koji su tamo dolazili raspravljati upravljanjem državom ispod stola.”

Podsjetimo, Mirjana Prodan, uhićena u aferi Janaf, puštena je iz istražnog zatvora. Nakon što je direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavec prvi priznao krivnju u aferi Janaf i pušten da se brani sa slobode, iz istražnog su zatvora izašli voditeljica EU projekata u Vodooprskbi Katarina Gašparac te Zvonko Maras iz tvrtke Solarna tehnologija, prenose 24sata.

Facebook Komentari