U Osječko-baranjskoj 56, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji 48 novooboljelih

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testiran je rekordan broj uzoraka (429), pa je, uz 38 uzoraka u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, ukupno obrađeno čak 467 uzoraka od kojih je 56 bilo pozitivno na koronavirus.

Po boravištu novopozitivne osobe su raširene na 20 naselja. Najviše novopozitivnih je sa šireg području gradova Osijek (23) i Đakovo (14). Tri novopozitivne osobe su s područja grada Našice, po dvije osobe s područja gradova Beli Manastir i Valpovo te općine Bilje, a po jedna zaražena osoba je s područja grada Belišće te općina Đurđenovac, Antunovac, Jagodnjak, Petlovac, Petrijevci, Strizivojna, Trnava, Vuka i Kneževi Vinogradi.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 864 obrađena testa danas je 48 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 15, Dugog Rata 1, Imotskog 3, Kaštela 2, Lovreća 1, Makakrske 2, Muća 1, Omiša 2, Otoka 1, Podstrane 1, Prološca 1, Segeta 1, Sinja 5, Solina 5, Trilja 6 i Vrgorca 1 osoba.
Uz 48 novooboljelih osoba s područja SDŽ još je 7 stranih državljana pozitivno na COVID infekciju od čega 2 studenata studija na eneglskom jeziku Medicinskog fakulteta u Splitu.

Od ukupnog broja novooboljelih 23 osobe su kontakti dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1100 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 39 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 2 osobe nalaze na respiratoru, javlja N1.

Facebook Komentari