Ovo je 5 najmanjih pasmina pasa na svijetu, idealne su za život u stanu

Psi niskog rasta idealan su izbor za obitelji koje žive u stanu. Osim što će se odlično uklopiti u prostor, možete ih nositi svuda sa sobom. Odlično se slažu s djecom te su uglavnom mirne naravi, ali, baš kao i svi psi, zahtijevaju puno brige i ljubavi, javlja N1.

Ovih pet pasmina smatra se najmanjima i najprikladnijima za život u manjim kućanstvima.

Pomeranac

Pomeranci su jako umiljati, ali povremeno mogu raditi buku. Dobro se slažu s djecom, ali najviše kada su djeca uz njih još od doba kad su bili štenci. Veoma su odani i zaštitnički nastrojeni. Teže četiri kilograma i imaju meku, bujnu dlaku.

Čivava

Čivave se smatraju najmanjim psima na svijetu te su često ljubimci imućnih vlasnika. Poput pomeranaca, ovi psi su odani i zaštitnički nastrojeni, ali imaju specifičan karakter te puno laju. Teže između 0,5 i 2,5 kilograma.

Mops

Ovaj pas, pomalo smiješnog izgleda, neizmjerno je karizmatičan i simpatičan te je izrazito prijateljski raspoložen. Iako ima mišićavo tijelo, niskog je rasta, a upravo to ga čini jedinstvenim. Zbog spljoštene njuške teže diše pa tijekom noći hrče, što može smetati onima koji imaju problema sa spavanjem.

Pudlica

Pudlice dolaze u više različitih boja, a njihovi vlasnici ih zbog dlake često vole uređivati i stilizirati. Jako su poslušni psi i vjerni svom vlasniku.

Jorkširski terijer

Ova pasmina lako se uklapa u svako domaćinstvo. Odlični su čuvari te su pouzdani i brižni. Teže do 3,2 kilograma i zahtijevaju mnogo šetnje i aktivnosti.

Facebook Komentari