Božinović: Ukoliko je žarište u nekom dijelu Zagreba donosit ćemo mjere koje će biti usmjerene lokalno. Učinit ćemo sve da se izbjegne lockdown

Zbog rušenja rekorda u Vladi je održan sastanak Nacionalnog stožera s premijerom Plenkovićem. Nakon toga, održan je i sastanak Nacionalnog stožera sa Stožerom Grada Zagreba.

Ministar Božinović izjavio je nakon sastanka kako se epidemiološko stanje pogoršava.

“Poduzimamo sve kako bi se organizacijski prilagodili izazovima i u tom smislu nam je Grad Zagreb od iznimnog značaja. Razgovarali smo i o mjerama koje će područni uredi, vijeća gradske četvrti predlagati Nacionalnom stožeru, tako da nastavljamo s radom. Gradski stožer se sutra sastaje s Vijećima gradskih četvrti, a zbog prijevoza uslijed blagdana Svih svetih”, kazao je ministar.

“Predstoje nam veliki izazovi zbog okupljanja, a izazov je i blagdan Svih svetih. Sutra je sastanak na kojem ćemo vidjeti kako organizirati prijevoz za vrijeme blagdana”, rečeno je nakon sastanka.

Ministar Božinović ne isključuje mjere po kvartovima uslijed pogoršanja epidemiološkog stanja u Zagrebu.

“Ukoliko je žarište u nekom dijelu Zagreba donosit ćemo mjere koje će biti usmjerene lokalno”, kazao je.

“Postoje mjere koje će se primjenjivati u Gradu Zagrebu, a koje su nacionalnog karaktera i idućeg tjedna ćemo vas informirati. Učinit ćemo sve da ne bude novog lockdowna, gospodarstvo mora ići dalje, djeca trebaju ići u školu”, dodao je.

“Učinit ćemo sve da izbjegnemo karantenu i lockdown”, izjavio je nakon sastanka ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak, piše Dnevnik.hr

Facebook Komentari