Zaraza se širi, gradonačelnik pozitivan, sve škole online, vrtić zatvoren

Zaraza koronavirusom na području Popovače i dalje se širi. Danas je 11 novooboljelih s područja tog Grada, a oni su, kao i većina od ukupno 33 novooboljela s područja Sisačko-moslavačke županije, kontakt zaraženih na famoznoj promociji knjige u Gornjoj Jelenskoj održanoj 25. rujna.

Među novooboljelima je i HSP-ov gradonačelnik Popovače Josip Mišković, koji je to i potvrdio na službenim internetskim stranicama Grada.

„Ovim putem želim Vas izvijestiti kako sam prije nekoliko trenutaka dobio rezultat svog jučerašnjeg testiranja na koronavirus koji je pozitivan. U samoizolaciji se nalazim od petka i do sada nisam razvio nikakve simptome tako da sam u mogućnosti dobar dio svojih obveza izvršavati od kuće.“ – napisao je gradonačelnik dodavši kako je u samoizolaciji i dio djelatnika gradske uprave, no da je omogućen daljnji rad gradske uprave uz izmijenjene uvjete koji uključuju zabranu ulaska strankama u zgradu uprave te predaju svih zahtjeva na njenom ulazu.

Gradonačelnik Josip Mišković je inače, nakon što se otkrilo žarište u Gornjoj Jelenskoj, dva dana odbijao medijima priznati da je bio na toj promociji knjige, iako su ga fotografije s događaja očito demantirale. Stoga je i u samoizolaciju otišao tek dan nakon ostalih, a sada je potvrđeno kako je pozitivan.

S područja Grada Popovače trenutačno je više od stotinu zaraženih te je zatvoren Dječji vrtić gdje je zaražena jedna djelatnica, a zbog pogoršane epidemiološke situacije su osnovne škole od ovog tjedna prešle na online nastavu najmanje idućih dva tjedna.

Knjižnica u Popovači priopćila je kako otkazuje sve planirane aktivnosti povodom Mjeseca hrvatske knjige, piše Večernji.

Facebook Komentari