Šprajc se narugao Milanoviću: Hrvatskom hara virus Zorone, slažu se stručnjaci; Evo što kaže semiautocenzurirani Macan

Screenshot: Ilustracija

Hrvatskom hara virus Zorone, slažu se stručnjaci. Još jučer smijali smo se i zgražali nad izjavama američkog predsjednika Donalda Trumpa, mnogi kažu da sa Zoranom Milanovićem sad, evo, i mi imamo svog Trumpa, komentirao je Zoran Šprajc za RTL.

I naš Trump svaki dan nešto provali ili nekoga izvrijeđa. Nije mu to ni prije bilo strano, ali zadnjih desetak dana je po tom pitanju u najboljoj životnoj formi. Nema na koga se nije istresao i na kojoj temi se nije prosuo, nekidan je čak i partizanima zamjerio što 1942. nisu stigli na vrijeme obraniti stanovništvo u zaleđu Omiša od talijansko-četničkog pokolja. Jedan od potomaka ubijenih partizana nakon toga mu je na Facebooku odgovorio “Konju domobranski, 42-e nije bilo mobitela”.

Ne bismo naravno ovo “konju domobranski” za predsjednika Republike nikad prenijeli da i rječnik predsjednika Republike nije postao pomalo takav pa saborske zastupnice naziva samodopadnim narikačama, intelektualce drukerima, javnu pravobraniteljicu zaštitnicom jazavaca, i sve tako u stilu novog nenormalnog Zorana Milanovića. U zadnja 24 sata na njegovoj meti se našla opet jedna saborska zastupnica, gospođa Rada Borić, nju je nazvao predvodnicom kabale, i politički analitičar profesor Žarko Puhovski kojega je nazvao starim drukerom.

No, jednako kao i njegov kolega Donald Trump takav izravan i pomalo prostački izričaj i to uglavnom protiv ljudi na lijevom političkom spektru privlači birače s drugog, desnog spektra. Kandidat ljevice tako je sve bliži tome da postane predsjednik desnice. A onda će napasti nekog s desnice pa će opet biti predsjednik ljevice. Virus Zorone ne bira žrtve.

Kad bude komentirao predsjednika, možda i on završi u idućem Facebook statusu, kaže uz smijeh politički analitičar Krešimir Macan: “Ovisi o količini autocenzure koju primijenim sad”.

Koliko god se protiv takvih usporedbi bunio, činjenica je da novi Milanović podsjeća na Trumpa, predsjednika koji već četiri godine preko Twittera vrijeđa koga stigne.

“Izjave su trumpovske, Milanović mu po ničem nije sličan po vrijednostima, ali su izjave trumpovske”, kaže Macan za Milanovića, koji je otkad napada Gong, Žarka Puhovskog, B.a.B.e., Radu Borić, odjednom postao heroj desnice, barem zasad.

Facebook Komentari