Snimke Trumpa iz Bijele kuće pokrenule lavinu reakcija: Ima ozbiljne probleme s disanjem

Nakon što se američki predsjednik Donald Trump vratio iz bolnice i nakon što je poslan na kućnu njegu, snimke emitirane iz Bijele kuće izazvale su niz komentara po društvenim mrežama. Reagirali su brojni doktori.

Tri dana je ovaj predsjednik boravio u jednoj od najboljih bolnica na svijetu, a za vrijeme boravka primio je tri različite terapije (eksperimentalni koktel protutijela, Remdesivir i deksametazon). Nakon kraćeg prebivanja u bolnici, vratio se u Bijelu kuću.

Nakon što ga je helikopter Marine One prebacio do tratine uz Bijelu kuću, Trump se popeo uz stepenice, skinuo masku i pozirao. Upravo su, piše Newsweek, snimke tih trenutka izazvale lavinu reakcija i komentara. “Vidljivo je da Trump teže diše, kao da se guši”, komentirali su mnogi. Može se uočiti i predsjednikovo drhtanje.

“Predsjednik je hodao kao da pati od otežanog disanja. Napravio je oko 60 koraka (dvaput je zastao) i popeo se uz 30-ak stepenica. Kolika je bila njegova zasićenost kisikom prije napuštanja bolnice Walter Reid? Njegova ‘energija’ nije stvarna, vjerojatno se radi o nuspojavi steroida (deksametazona, op. a.). Puno je drugih problema”, napisao je dr. Talmadge King Jr., dekan na USCF-u, jednom od najprestižnijih američkih sveučilišta na polju medicine. Naime, mnogi su također još jednom ponovili da ponovni kandidat za predsjednika SAD-a spada u rizičnu skupinu, prenosi RTL.

Facebook Komentari